ACTIVITATS

DIVERSITAT FUNCIONAL

Ofereix projectes i activitats per a persones amb Diversitat Funcional (DF) i a les seves famílies, amb un equip de professionals especialitzats.

Què fem?

Activitats que ofereix Xera en l’Àrea de Diversitat Funcional

Vincles positius

¡Tornarem a l’Octubre!

Volem ajudar a les famílies a trobar recursos que ajudin a gestionar els diferents problemes relacionats amb les limitacions dels seus fills i filles amb DIF. Des de Xera oferim un conjunt d’accions (grupals i individuals) dirigides a donar eines i estratègies psicoeducatives, amb la finalitat de dotar les famílies per enfrontar-se a les dificultats que limiten les relacions familiars. 

Més informació

CONTACTE

suport@ongxera.com (Mariana Ferri)

Diversó

¡Tornarem a l’Octubre!

Espai de música i jocs musicals per a persones amb DF, que té com a objectiu principal el desenvolupament de les capacitats comunicatives, expressives i sensorials del grup de participants. Des de 3 anys. 

Més informació

Contacteu amb suport@ongxera.com (Mariana Ferri)

Xera t'acompanya

¡Tornarem a l’Octubre!

Suport professional per a les persones amb DF i les seves famílies. Pretén afavorir la seva vinculació i participació activa en activitats lúdiques, esportives… compartint espais amb persones no diagnosticades que tenen els mateixos interessos.

Més informació

CONTACTE

suport@ongxera.com (Mariana Ferri)

Estades i casals

Programa respir

Sortides de cap de setmana i/o períodes vacacionals no lectius per a persones amb DF a diferents indrets de Catalunya.

Més informació

CONTACTE

suport@ongxera.com (Mariana Ferri)

Activitats d'estiu

Casals i colònies d’estiu de Xera, pensats per a infants, adolescents i joves amb diversitat intel·lectual. Ofereixen la possibilitat de gaudir de la naturalesa, la platja, la piscina, de tallers lúdics, esportius, musicals i molt més!

Més informació

CONTACTE

suport@ongxera.com (Mariana Ferri)

Teniu algún dubte?

Preguntes freqüents que ens feu de les activitats

El meu fill/filla té alta necessitat de suport (ràtio 1:1) es pot apuntar a unes colònies?

En principi Xera no treballa amb participants que necessiten una alta necessitat de suport, tot i que la coordinació pot valorar-ho i fer una nova proposta de pressupost.

Existeixen ajudes econòmiques per activitats de Xera?

Hi ha ajudes vinculades a Dincat i Diputació per activitats amb pernoctació (colònies). A l’estiu també es pot sol·licitar beques de l’Ajuntament de Barcelona i de Fundesplai (Federació Catalana de l’esplai). Ho pots sol·licitar a través de Xera.

Com apunto el meu fill/filla a Respirs/Colònies/Estades?

Xera publicarà calendaris de l’any i les famílies escolliran les activitats desitjades. Es farà una valoració del /la participant per ubicar-la en les activitats d’acord amb els seus interessos, necessitats i limitacions.

Quines persones poden sol·licitar personal de suport?

Totes les famílies/tutores que convisquin amb persones amb Diversitat Funcional, amb un certificat de discapacitat igual o superior al 33%.

Per accedir a Criança Positiva quins requisits ha de complir la família del participant?

Que hi hagi un membre amb diversitat funcional amb edats entre els 4 i els 18 anys.