ACCIÓ SOCIAL

Xera és una entitat de caràcter social, sense afany de lucre que vincula a la comunitat col·lectius vulnerables i vetlla pels seus drets.

Què fem a XERA?

L’entitat s’estructura en diferents àmbits d’intervenció social. Intenta donar respostes a necessitats del territori, amb cofinançament públic i privat, acompanyat amb professionals capaços de fer front a la resposta i amb mirada de co-creació comunitaria.

Acció Comunitària

Apostem pel treball en xarxa i la cooperació per respondre a les necessitats de la comunitat i fer barri.

Diversitat Funcional

Projectes i activitats per a persones amb Diversitat Funcional (DF) i les seves famílies.

Infància i Adolescència

Espai segur que ofereix diferents activitats educatives i d’oci per a nens i nenes que es troben en risc d’exclusió social.

Gent Gran

Donem resposta a les problemàtiques individuals i socials que s’enfronta la gent gran a la nostra ciutat oferint diverses activitats.

Activitats obertes

Informa’t i apunta’t a la oferta d’activitats disponibles

Taller d'Ordinadors

Taller setmanal per a la gent gran que ofereix eines practiques per aprendre a utilitzar l’ordinador, conèixer els principals programes informàtics i  cobrir necessitats bàsiques que facilitin el dia a dia dels usuari/es.

Proinfància

Oferim serveis de Grup d’Estudi Assistit (GEA), de Centre Obert (CO) i Atenció Psicoterapèutica. És un programa per infància i adolescència en risc, que treballa en xarxa amb Serveis Socials, centres escolars i famílies. Servei cofinançat per l’obra social de La Caixa.  

Activitats en període escolar

Estades, casals i colònies per a persones amb Diversitat Funcional i Intel·lectual.  .

Taller de Mòbil

Taller setmanal per a la gent gran que ofereix coneixements pràctics de les aplicacions del mòbil i de les seves principals funcions i s’ensenya a realitzar tasques quotidianes que faciliten el dia a dia de les persones usuàries.

Xerateca

Activitats de lleure obertes a tothom d’iniciació a la Robòtica (dimarts), el Còmic (dimecres) i els Escacs (dijous).

Activitats estiu 2024

Casals i colònies d’estiu de Xera, pensats per a infants, adolescents i joves amb diversitat intel·lectual. Ofereixen la possibilitat de gaudir de la naturalesa, la platja, la piscina, de tallers lúdics, esportius, musicals i molt més!

Club de Lectura

Taller mensual per a la gent gran que promou la lectura i busca millorar la comprensió lectora, reflexionar sobre les idees que es generen i crear nous vincles entre els membres del club.

Aula Oberta de Catalá

Activitats de lleure obertes a tothom d’iniciació a la Robòtica (dimarts), el Còmic (dimecres) i els Escacs (dijous).

Diversó

Espai adreçat a facilitar i promoure la comunicació, l’aprenentatge i l’expressió no verbal mitjançant la música. Es treballa amb l’harmonia, el ritme, el so i el compàs.

Teatre

Taller setmanal per a la gent gran que proposa a través de tècniques de les arts escèniques, millorar el benestar emocional i psicològic, fomentar la creativitat grupal i promoure una comunicació empàtica.

Personal de suport

Programa de conciliació familiar i laboral per a cuidadores que necessiten un suport professional per gestionar la cura d’una persona amb DF.

Estimulació Cognitiva

Taller setmanal per a la gent gran que proposa un pla d’activitats adreçades a mantenir i reforçar el bon funcionament cognitiu de la memoria, incrementar la capacitat d’atenció i millorar l’autoestima.

Vincles Positius

Servei que dona suport emocional a domicili i amb sessions grupals d’ajuda mútua a les famílies amb un fill/a amb necessitats específiques, amb edats d’entre 3 i 18 anys.

Atenció Psicoterapèutica

Espai terapèutic setmanal de sessions individuals per a la gent gran que té l’objectiu d’abordar casos de malestar emocional i situacions conflictives, processos de dol i/o ansietats, i promoure els bons hàbits en salut mental.

Preguntes freqüents que ens feu

Si teniu algún dubte, aquí us ajudem a solucionar-lo!

Quins són els horaris de Xera?

Estem oberts de dilluns a dijous de 09 a 20hrs, I divendres de 09 a 14hrs. Les activitats solen fer-se en horari de tarda. Cada àrea té uns horaris, pregunta’ns a qui et voldries dirigir o vine directament a les nostres seus!

El meu fill/filla té alta necessitat de suport (ràtio 1:1) es pot apuntar a unes colònies?

Sí, es pot apuntar. A Xera treballem per donar resposta a les demandes de servei de manera particular, però amb mirada col·lectiva. A la majoria de les activitats tenim reservades algunes places per a ràtios 1-1.

Quines són les activitats per a gent gran?

Xera coordina dos projectes dirigits a persones majors 65 anys: Tornem i Fins Ara.
Tornem és un projecte que té per objectiu reduir la soledat no volguda i l’aïllament social de les persones grans a través de tallers i activitats que promouen un envelliment actiu i saludable.
Fins Ara és un servei d’ascens i descens d’escales a domicili per a persones grans que tenen mobilitat reduïda o nul·la i viuen en finques sense ascensor.

Com és l’accés al programa Proinfància?

El programa Proinfància atén a infància i adolescència en situació de risc social. Es pot accedir a través d’una derivació dels Serveis Socials o d’alguna altra entitat de referencia al territori (escola, institut,…) o bé de la inscripció a XERA. En tots els casos, es realitza una validació del compliment dels criteris socioeconòmics d’entrada al programa Proinfància.

Últimes novetats de Xera

Passeu per aquí per estar sempre al dia!

Donacions per a Xera

Estem creixent amb les vostres donacions i aportacions!

A XERA valorem i necessitem les aportacions d’empreses, entitats i persones individuals per seguir creixent. T’expliquem més detalladament per a quines causes podries donar i a quins àmbits de XERA ajudaries clicant al botó.

Entitats col·laboradores amb Xera

Xera també la formen les següents entitats

Cofinançament

Col·laboracions