Activitats

ACCIÓ SOCIAL 

Acció Social engloba diferents activitats per a infància, adolescència i la comunitat en general.

Activitats d’Acció Social

Xera ofereix un ventall d’activitats d’AS

Català

Classes d’iniciació al català per a infants nouvinguts. Busquem enfortir la llengua amb jocs i exercicis per aprendre d’una manera fàcil i quotidiana.

Proinfància

Oferim serveis de Reforç Escolar (RE), de Centre Obert (CO) i Atenció Psicoterapèutica. Programa per infància i adolescència en risc, treball en xarxa amb Serveis Socials, centres escolars i famílies. Servei cofinançat per l’obra social de La Caixa.

Xerateca

Activitats de lleure obertes a tothom d’iniciació a la Robòtica, el Còmic, els Escacs i els Horts Urbans.

Robòtica

Iniciació a la robòtica, des de jocs educatius als primers passos de programació.

Còmic

Aprendre a dibuixar i a representar la realitat des del món del còmic.

Escacs

Bases dels escacs, com es mou cada peça, com es juga, es guanya es perd i com es pot divertir entre els companys.

Hort Urbà

Activitat d’ús d’un hort comunitari on podrem saber els cicles de les plantes locals, coneixer les principals tasques de la seva cura i els inicis per entendre l’autoconsum.

Tornem

Projecte destinat a persones de més de 65 anys en situació de soledat no volguda amb l’objectiu de mantenir un envelliment actiu. Es desenvolupa un programa d’activitats amb tallers (informàtica amb ordinadors i amb mòbil, club de lectura…entre d’altres) i un Espai Social. 

Fins Ara

Per a les persones majors de 65 anys que necessitin assistència i viuen en finques sense ascensor, el projecte FINS ARA ofereix un servei a domicili d’ascens i descens d’escales amb una cadira salva-escales. Aquesta cadira s’acomoda a diferents tipus d’escales i superfícies, també té una excel·lent capacitat de maniobra en espais estrets. 

Teniu algú dubte de les activitats d’Acció Social?

Preguntes freqüents que ens feu de les activitats d’AS

Com és l’accés al programa Proinfància?

El programa Proinfància atén a infància i adolescència en situació de risc social. Es pot accedir a través d’una derivació dels Serveis Socials o d’alguna altra entitat de referencia al territori (escola, institut,…) o bé de la inscripció a XERA. En tots els casos, es realitza una validació del compliment dels criteris socioeconòmics d’entrada al programa Proinfància.

Com funciona la llista d'espera?

La demanda de places a les activitats que oferim és major que les places que podem oferir. Davant d’una petició de plaça a algun dels nostres serveis, si no tenim places, apuntem les dades de contacte de la familia interessada per avisar-la quan tenim vacants.

Com apunto el meu fill/filla a les activitats d’estiu?

XERA publicarà el calendari d’activitats d’estiu al mes d’abril i obrirà el termini d’inscripcions. Tindran preferencia per participar a les activitats d’estiu els infants i adolescents que venen als projectes de XERA al llarg del curs.

És possible inscriure’s a les activitats de Proinfància i de XERATECA?

No, no és compatible ser participant del programa Proinfància i inscriure’s a les activitats de XERATECA.

Contacta amb nosaltres

Si et vols inscriure o tens alguna pregunta de les activitats escriu-nos!